2024/25

6.9.2024   и 9.9.2024- Посете ликовној изложби  Нушићијаде у Дому културе

Наградна ликовна изложба Нушићијаде 2024. организована је као шести по реду наградни конкурс фестивала Нушићијада и сада је већ традиционална. Ове године уметницима је уметницима за инспирацију дат Нушићев цитат: „ Прва љубав је опасна само када је и последња“. Изложба је веома богата и разнолика јер  се уметници представљају у разноврсним медијима.

Изложбу су посетила 54 ученика у пратњи наставнице Сање Карапетровић 6.9.2024 и 22 ученица у пратњи наставника Ивице Богдановића 9.9.2024.

 

 

 

9.9.2024 и 10.9.2024-обележавање Међународног дана писмености

Поводом Међународног дана писмености Биљана Ајдачић и Снежана Плавшић, проф. српског језика и књижевности,су  са ученицима  и представницима Градске библиотеке из  Чачка, организовале  дводневну радионицу којом су учеснике подсетиле на лепоту калиграфског писања и типове писмености. Радионица, прва по реду 09.09.2024. у вези са језиком, калиграфијом и писмом а под називом ,,На почетку беше реч“, окупила је ученике из Основне школе ,,Милинко Кушић“, Основне школе ,,Кирило Савић“, Основне школе ,,Сретен Лазаревић“ из Прилика, Техничке школе и ученике из Гимназије од првог до четвртог разреда. Ученици су током рада са едукаторима откривали писање за које су потребни стрпљење и смирен дух, слова која као мали уметнички примери настају играњем пером, мастилом и папиром. Едукатори су изабрали три најуспешнија рада настала током првих корака у калиграфском писању. Другог дана 10.09.2024. ученици су се најпре упознали са подацима у вези са писменошћу у свету и код нас а онда су прешли на низ групних активности  у вези са типовима писмености, питањем дигиталне писмености, квизова у којима су се групе одмериле по знању и  изради сажетих приручника у вези са употребом знакова интерпункције у сфери дигиталне комуникације. Захваљујемо се наставницима и ученицима који су учествовали у реализацији планираних активности.

Затворено за коментаре.