Пројекат Erasmus + Завршна конференција 5.9.2024.

Пројекат Erasmus + „OOP4fun – Objective oriented programing 4 fun“ (Објектно оријентисано програмирање на „забаван“ начин) спроводи се у Гимназији у Ивањици од 16. јануара 2022. године. На основу спроведених истраживања и интервјуа са наставницима на факултетима и средњим школама, установљено је да постоји јаз у разумевању основних принципа програмирања, посебно у случају објектно оријентисаног програмирања (ООП). Пројекат је фокусиран на професоре средњих школа.

Главна мисија овог међународног тима је да оснажи наставнике који уче и предају ООП и да унапреди наставни план и програм путем развоја игре, метода и приступа као што су учење засновано на пројекту, агилно учење, сарадничко/вршњачко учење, активно учење, учење кроз рад, учење засновано на проблемима и учење засновано на теорији и пракси игара.

Поред Гимназије из Ивањице, партнери на овом пројекту су водећи европски универзитети из области информатике/рачунарства и средње школе Немачке, Чешке, Словачке, Хрватске и Србије (Факултет организационих наука из Београда, Универзитет у Жилини, Универзитет у Загребу, Универзитет у Пардубицама, Гимназија Иванец, Гимназија Пардубице, Пословна школа Повашка Бистрица, Универзитет примењених наука Дрезден и Гимназија Дрезден-Плауен).

Завршни састанак партнера биће одржан 5. септембра у Гимназији у Ивањици.

Затворено за коментаре.